Rochii de seara

Femeile care au corpul in forma de para, au o multime de optiuni. Aceasta forma a corpului nu este rar intalnita si scopul pe care il vei avea atunci cand te imbraci, va fi sa creezi o silueta lunga si dreapta, pentru a omogeniza aspectul general al trupului.

Problema care va aparea cel mai des va fi cum sa iti ascunzi fundul, adica partea corpului care te dezavantajeaza cel mai tare. Secretul este sa atragi atentia asupra partii de sus a corpului, prin rochii de seara  mulate pe bust, care iti pune in evidenta spatele, sanii, gatul si talia. Aplicatiile, ornametele, gulerele bogate, fundele sau florile din partea de sus a rochiei atrag atentia asupra bustului si creaza un aspect unitar. Combina rochia cu camasi, bluzite sau pulovere deschise in fata, pentru un efect multistratic care echilibreaza partea de jos a corpului tau cu torso-ul.

Forma cea mai potrivita de rochie pentru corpul tau este forma de A: adica rochiile mulate in partea de sus si care se largesc usor in timp ce coboara de-a lungul corpului. Acestea iti accentueaza decolteul si subtiaza partea inferioara a corpului. Pastreaza acesta zona simpla si fara nici un fel de ornament, tocmai pentru a pastra accentul pe partea superioara  a corpului.

Evita cu orice pret rochii de seara ieftine de tip teaca, adica cele care se muleaza pe fund si pe pulpe si se termina imediat sub genunchi. Acestea te dezavantajeaza cel mai tare. Si tine minte o regula de aur: cu cat mai mare este fundul cu atat mai lunga trebuie sa fie rochia. Acest lucru este valabil si pentru pantaloni.